POLISH ART NOW

3 czerwca w słynnej galerii Saatchi w Londynie otwarto pierwszą zbiorową wystawę polskich artystów. W sumie w galerii zostało zgromadzonych 80 dzieł 15 artystów, m.in. Niemirskiego, Cisowskiego, Gierowskiego, Stażewskiego, Słomkowskiego, Szprynger i Wieczerzaka. Debiut w jednej z najbardziej prestiżowych galerii świata to niesamowita szansa dla młodych artystów, a także doskonała okazja do promocji polskiej sztuki na arenie międzynarodowej. Przedsięwzięcie doszło do skutku dzięki wsparciu sponsora głównego, którym było Biuro Podróży Exim Tours. „Promowanie polskiej sztuki na rynkach zagranicznych jest dobrą strategią wizerunkową. Chcemy pokazać naszym klientom, że stoi za nami duży kapitał, że można się z nami czuć bezpiecznie, że jesteśmy firmą, którą stać na to, żeby promować sztukę. Budowanie w ten sposób marki jest dużo trwalsze niż poprzez rabaty i promocje ” - mówi Tomasz Wrześniewski, Dyrektor Zarządzający Exim S.A.