RATINGI BIUR PODRÓŻY - Z KIM BEZPIECZNIE PODRÓŻOWAĆ

Exim Tours – biuro wchodzi w skład czeskiego Exim Holding (posiada biura podróży w Czechach, Polsce, na Węgrzech i Słowacji), w którym z kolei 51 procent akcji ma niemiecki koncern REWE (supermarkety i biznes turystyczny).

Przez trzy ostatnie lata biuro miało ujemny wynik finansowy, ale zostało dokapitalizowane przez właściciela kwotą 10,1 miliona złotych, która przywróciła dodatni poziom funduszy własnych.

Touroperator jest jednym z kilku posiadających znaczący udział chwiejnych kierunków jak Egipt i Tunezja, ale jednocześnie jedynym spośród nich, który ma wsparcie silnej europejskiej grupy kapitałowej. Biuro sygnalizuje obecnie istotną poprawę biznesową, co sprawia, że wyniki biura i rating mogą się poprawić, szczególnie gdy sytuacja społeczno-polityczna w Egipcie pozwoli na realizowanie korzyści z dużego odłożonego popytu na turystyczne wyjazdy do tego kraju.